Sardine u lisnatom tijestu


Sardine u lisnatom tijestu
jedno
pakovanje lisnatog tijesta
dvije
konzerve sardina u ulju
malo
limunova soka
jedan
žumanjak za premazivanja
Umak
50g
maslaca
dvije
kašike vrhnja
malo
limunova soka
malo
maslinova ulja
vezica
peršunova lista

Način pripreme

Uključite rernu da se grije.

Iz sardina koje smo izvadili iz konzervi odstranite kosti i ako možete kožicu.

Izgnječite ih viljuškom i dodajte ulje iz konzerve, pa malo zakiselite limunom.

Razvaljajte lisnato tijesto, na jednu stranu stavite nadjev od sardina, malo pobiberite.

Sa strana ostavite rub slobodan, navlažite ga i preklopite drugom polovinom tijesta.

Slijepite krajeve.

Premažite tijesto žumanjkom i stavite u veoma zagrijanu rernu da se peče oko dvadesetak minuta.

Uz ovo možete poslužiti umak napravljen od dobro izmiješanog maslaca i vrhnja, kojem smo dodali limun i malo maslinova ulja. 

U umak dodajte dosta sitno nasjeckanog peršunovog lista.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »