Sastojci:
500 g krompira
500 g mrkve
250 g graška
4-5 jaja
300 g pureče šunke
350 g kiselih krastavčića
600 g majoneza (ili 300 gr majoneza i 300 gr kisele pavlake)
Priprema
Krompir u ljusci skuhati u slanoj vodi. Mrkvu oguliti, iseći na krupnije komade i skuhati posebno, takođe u slanoj vodi. Odvojeno skuhati i grašak. Ako se koristi smrznut grašak, kuhati ga ne duže od 5-10 minuta, mjereno od početka ključanja. Uporedno tvrdo skuhati jaja. Sve ostaviti da se ohladi. Krompir oguliti.
Krompir ostaviti za kraj, a ostale sastojke sjeckati na kockice oko 5×5 mm, i stavljati u veliku posudu. Sipati sav majonez i sve dobro izmiješati. Na kraju dodati iseckan krompir, i lagano promešati. Posoliti po ukusu.
Čuvati u frižideru, poklopljeno.
Poslužiti u činijama ukrašenim po vašoj želji.
Share this