OVA SALATA JE NEIZOSTAVNI DIO NAŠE TRPEZE...POSEBNO OSVJEŽAVAJUĆA U OVE TOPLE DANE

Sastojci: 500 g krompira 500 g mrkve 250 g graška 4-5 jaja 300 g pureče šunke 350 g kiselih krastavčića 600 g majoneza (ili 300 gr majoneza i 300 gr kisele pavlake) Priprema Krompir u ljusci skuhati u slanoj vodi. Mrkvu oguliti, iseći na krupnije komade i skuhati posebno, takođe u slanoj vodi. Odvojeno skuhati i grašak. Ako se koristi smrznut grašak, kuhati ga ne duže od 5-10 minuta, mjereno od početka ključanja. Uporedno tvrdo skuhati jaja. Sve ostaviti da se ohladi. Krompir oguliti. Krompir ostaviti za kraj, a ostale sastojke sjeckati na kockice oko 5×5 mm, i stavljati u veliku posudu. Sipati sav majonez i sve dobro izmiješati. Na kraju dodati iseckan krompir, i lagano promešati. Posoliti po ukusu. Čuvati u frižideru, poklopljeno. Poslužiti u činijama ukrašenim po vašoj želji.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »