PREUKUSNO, ODLICNO, NAŠE
Sastojci
2 lista gotove jufke
1 čaša pekmez
1/2 čaša ulja
1 /2čaša maslaca
1 čaša šećera
4 jaja
1 čaša kajmaka
po potrebi pečeno brašno (negdje oko 2 čaše)
1 prašak za pecivo
malo kajmaka
za posuti šećera u prahu
Priprema
1.
Na dno tepsije staviti jufku.
2.
Umutiti jaja ,šećer,pekmez ulje i maslac(rastopljeni) dodati
brašno pomješano sa praškom za pecivo.Možete koristiti mikser,
ali ne morate,jer se sve može lijepo zamijesiti i metlicom.
3.
Smjesu koju smo dobili istresti u tepsiju,
poravnati i prekriti drugom jufkom.
4.
Zatim staviti da se peče na temperaturi od 200 oko 20 min
#zavisno od vaše peći,prilagodite sebi,jer je ovo otprilike
5.
Pred kraj premazati kajmakom,da bi gornja jufka omekla.
pečeno posuti šećerom u prahu
6.
Poslužiti hladno.
Posluživanje
Zapečeno brašno je u osnovi,ko kad zapečemo bademe ili lješnjake,
samo malo u reni.Ono treba dobiti bež boju,ne smeđu,
tj. nesmije izgoriti.To je prva stvar koju treba napraviti
kad krenete pripremati sevdiđah,jer se brašno treba ohladiti!
Share this
1 komentari:
komentariSuper pita.
Reply