SEVDIĐAH

PREUKUSNO, ODLICNO, NAŠE Sastojci 2 lista gotove jufke 1 čaša pekmez 1/2 čaša ulja 1 /2čaša maslaca 1 čaša šećera 4 jaja 1 čaša kajmaka po potrebi pečeno brašno (negdje oko 2 čaše) 1 prašak za pecivo malo kajmaka za posuti šećera u prahu
Priprema 1. Na dno tepsije staviti jufku. 2. Umutiti jaja ,šećer,pekmez ulje i maslac(rastopljeni) dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo.Možete koristiti mikser, ali ne morate,jer se sve može lijepo zamijesiti i metlicom. 3. Smjesu koju smo dobili istresti u tepsiju, poravnati i prekriti drugom jufkom. 4. Zatim staviti da se peče na temperaturi od 200 oko 20 min #zavisno od vaše peći,prilagodite sebi,jer je ovo otprilike 5. Pred kraj premazati kajmakom,da bi gornja jufka omekla. pečeno posuti šećerom u prahu 6. Poslužiti hladno.
Posluživanje
Zapečeno brašno je u osnovi,ko kad zapečemo bademe ili lješnjake, samo malo u reni.Ono treba dobiti bež boju,ne smeđu, tj. nesmije izgoriti.To je prva stvar koju treba napraviti kad krenete pripremati sevdiđah,jer se brašno treba ohladiti!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

1 komentari:

komentari