Tjestenina sa bešamel umakom

 


Sastojci

  6 osoba
1.

Makarone skuhajte u slanoj vodi.

Dok se kuhaju makarone spremite beshamel :
stavite na sporet 8dl mlijeka da prokuha sa zacinima.

U ostatak mlijeka razmutite brasno.

Kad mlijeko prokuha dodajte ostatak mlijeka sa brasnom i mijesajte zicom,vratite na vatru i mijesajte dok se ne zgusne.

Na kraju dodajte pavlaku i sve promijesajte.


Procijedite kuhane makarone ,dodajte u njih malo ulja.

Nauljite vatrostalni pekac dublji.

Pomijesajte makarone sa besamelom,ali nemojte utrositi sav besamel,ostavite jedan dio kako biste prerili na kraju  makarone.(ja ostavim oko 3dl besamela)

Kada ste pomijesali makarone,prespite u vatrostalnu posudu,odgore prelijte ostatak besamela i izrendajte trapist.

Stavite u rernu da se zapece na 220 stepeni oko 20 minuta.

Treba sir fino da porumeni.

Seci na kocke i sluziti :)

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »