Krompir punjen suhim mesom

Način pripreme
Sirove krompir ogulite, razrežite po dužini i izdubite.
Priredite nadjev: kuhano suho meso sameljite i dinstajte s proprženim lukom.
Dodajte žumanjak, posolite, pobiberite i dodajte malo vrhnja da nadjev bude židak.

Time napunite izdubljene polovice krompira, pa pokrijte drugom polovicom istog.

Poslažite ih u namazanu tepsiju jedan do drugog, a između ostatke koje smo izvadili.
Prelijte vrhnjem i stavite da se polako peku u rerni oko sat i pol.

Pospite nasjeckanim zelenim peršunom.

|
Sastojci
Krompir punjen suhim mesom
1kgkrompira
250gsuhog mesa
40gmaslaca ili ulja
dvijeglavice crvenog luka
jedanžumanjak
200mlvrhnja
malosoli
malobibera
malozelenog peršuna

http://bosanskikuhar.ba/

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »