PILEĆE ROLNICE SA ŠPINATOM

 


POTREBNO JE:

1/2 kg pilećeg filea, 200 g špinata (a šta ako uberemo zelje), 3 kašike ulja, so, biber.

ZA SOS: 1 kašika ulja, 2 kašike brašna, šolja mlijeka.

PRIPREMA:

Obarite špinat i sitno isjeckajte, a zatim začinite solju i biberom. Šnicle istanjite tučkom, posolite, pobiberite i premažite bešamel sosom koji pravite tako što na zagriano ulje dodate brašno i polako sipate šolju mijleka da se sve sjedini, sve vrijeme mešajući. Po bešamel sosu rasporedite špinat, zatim urolajte šnicle i učvrstite čačkalicama da se ne otvaraju. Rolnice zatim uvaljajte u brašno i na ulju propržite sa svih strana da porumene. Izvadite rolnice iz masnoće, stavite ih u rernu zagrijanu na 150 stepeni i pustite da se ispeku do kraja.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »