PUNJENE TORTILJE

 


POTREBNO JE:

10 manjih tortilja, 300 g mjlevenog pilećeg mesa, 200 g sira po vasem izboru, 1 glavica crnog luka, začini po ukusu, 100 ml vode, 500 ml paradajz soka, 5 kašika ulja.

PRIPREMA:

Sitno isjeckajte crni luk, dodajte tri kašike ulja, čašu vode i suhi začin, pa dinstajte dok ne omekša. Dodajte meso, pola čaše vode i nastavite dinstanje. Kada je meso gotovo dodajte pola izrendanog sira i dosolite po ukusu. Po stolu poredajte tortilje, pa na svaku stavite jednako nadjeva. Uvijte svaku kao palačinku. Tepsiju nauljite sa ostatkom ulja, pa poslažite tortilje. Pomiješajte vodu i paradajz sok i zalijte tortilje. Odozgo pospite ostatkom rendanog sira i stavite u rernu na 200 stepeni oko 20 minuta da se sve zapeče.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »