ČAROBNA PITA OD SIRA PAR MINUTA POSLA



SASTOJCI

 - 250g svježeg kravljeg sira (može i rikota sir, zrnati sir ali i krem sir)
 - čašica kiselog vrhnja (180-200g svejedno je i ne utiče na recept)
 - 4 jaja
 - pola litre hladnog mlijeka
 - pola decilitra ulja (50ml)
 - 350g glatkog brašna (može i kukuruzno)
 - 12g soli
 - pola paketića praška za pecivo (6g)
 - 15g maslaca za lim (ili 3 velike žlice ulja)
 - 150-200g rendanog sira (opcija po želji, ukusno je i bez njega)

KAKO SPREMITI:

Čarobna pita od sira par minuta posla recept. Odličan recept za one koji dođu umorni sa posla pa da ne moraju dugo boraviti u kuhinji. Ova magična pita je odlična i drugi dan.

  1. Čarobna pita zahtjeva svega 2-3 minute posla prije pečenja. 
  2. U jednu posudu dodati svježi kravlji sir. Umjesto svježeg kravljeg sira možete staviti i ricotta sir ili zrnati tj. cottage cheese
  3. Zatim dodati i kiselo vrhnje, jaja, mlijeko i ulje kako bi dobili mokru smjesu za čarobnu pitu od sira
  4. U drugu posudu dodati glatko brašno (može i kukuruzno) sol, prasak za pecivo pa dobro promiješati kako bi dobili suhe sastojke za čarobnu pitu sa sirom
  5. Sada dobro promiješati mokre sastojke pa postepeno dodavati suhe istovremeno miješajući
  6. Dobivena smjesa je rijetka kao za palačinke recimo. Izliti preko lima 32×30 prethodno premazan sa malo maslaca ili ulja
  7. SAVJET: Ako ćete pripremati u drugačijoj dimenziji kalupa, u tom slučaju ne znam kako će se smjesa raširiti i koliko će biti potrebno za pečenje. Pišem to jer ako stavite u manji lim, čarobna pita će biti višlja pa će sigurno trebati i koja minuta dulje za pečenje
  8. Čarobna pita od sira se peče ukupno 45 minuta na 175 C bez ventilatora. Ako ćete peći sa ventilatorom u tom slučaju pecite oko 7-8 minuta kraće (sveukupno) ili pecite na 160 također 45 minuta. Ipak, provjerite sa vremena na vrijeme situaciju, ipak vi najbolje poznajete svoju pećnicu
  9. SAVJET/VAŽNO: Ako ćete (kao i ja u videu) stavljati rendani/ribani sir za pizzu, u tom slučaju nakon pola sata izvadite van, rasporediti sir i vratiti još 15 minuta natrag u pećnicu. Ista temperatura

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »