PILETINA SA TJESTENINOM I POVRĆEM

 


STA VAM JE POTREBNO:

200 g špageta, 400 g pilećih grudi, 3 kašike vina, 1/2 kašičice đumbira u prahu, 1 kašika suhog začina, ulje, 3 kašike soja sosa, 150 g kukuruza šećerca, 100 g boranije, 100 g crvene paprike, 100 g crnog luka, 2 čehna bijelog luka, 100 g mrkve, 1 kašika cvijetnog meda.


PRIPREMA:

Špagete skuhajte i IJocedite. Pileće bijelo meso narežite na rezance. Povrće očistite, operite i narežite na trakice. Boraniju i kukuruz obarite. Meso ispecite u tavi na zagijanom ulju i izvadite sa strane. Na istom ulju propržite povrće i sitno isjeckani bijeli luk. Kad je gotovo, vratite meso, kuhanu boraniju i kukuruz. Dodajte začin, soja sos, đumbir, med, vino i još malo prokuhajte. U polovinu pripremljenog mesa i povrća umiješajte kuhanu mrkvu, a zatim na njih rasporedite ostatak povrća i mesa, pa toplo poslužite.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »