Kokošiji frikase


Kokošiji frikase
jedna
kokoš
-
zelen za supu
40g
maslaca
malo
brašna
100ml
vrhnja za kuhanje
tri
žumanjka
jedan
limun
100ml
bijelog vina
malo
soli
malo
bibera

Način pripreme

Kokoš skuhajte sa zeleni za supu. 

Posebno na maslacu popržite brašno, zalijte juhom da dobijete dosta gust umak. 

Kuhajte desetak minuta, pa tek kad maknete s vatre, dodajte žumanjke, vino, limunov sok, so i biber. 

Kuhano kokošije meso narežite i spustite u umak. 

Ne treba ga više kuhati, dovoljno je da se podgrije.

Možete služiti sa prilogom od tjestenine i dodati malo prženih šampinjona.
Ukrasiti listom zelene salate.

Share this

Related Posts

:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
:-?
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
$-)
(y)
(f)
x-)
(k)
(h)
cheer