Špagete sa šampinjonima

Veoma brza priprema. Jednostavno i jeftino. Ukusan obrok ko voli gljive i tjesteninu. 

400
špageta
500g
šampinjona
malo
kajmaka ili mlijeka
-
ulje
jedna
kesica supe od gljiva
-
po potrebi soli




Skuhati špagete prema upustvu. Dodati malo ulja i promiješati.

Dok se špagete kuhaju pripremiti umak od šampinjona.

Šampinjone isjeći na deblje i staviti na zagrijan maslac ili ulje.

Poklopiti da puste sok i tako ih dinstati oko pet minuta.

U zdjelu razmutiti sa malo mlijeka i kajmaka gotovu supu iz vrećice od gljiva (posebno je dobro koristiti od varganja ili lisičarki zbog arome).

Pripremljenu smjesu od gotove supe nasuti u šampinjone koji su popustili saft.

Smanjiti vatru na najmanje i miješati. Po potrebi doliti vode ili posoliti.
Vremenski dinstati prema upustvu sa kesice od supe.

Špagete složiti u tanjir i preliti sa pripremljenim sosom i šampinjonima.
Ukrasiti po želji.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »