400
špageta
500g
šampinjona
malo
kajmaka ili mlijeka
-
ulje
jedna
kesica supe od gljiva
-
po potrebi soli
Skuhati špagete prema upustvu. Dodati malo ulja i promiješati.
Dok se špagete kuhaju pripremiti umak od šampinjona.
Šampinjone isjeći na deblje i staviti na zagrijan maslac ili ulje.
Poklopiti da puste sok i tako ih dinstati oko pet minuta.
U zdjelu razmutiti sa malo mlijeka i kajmaka gotovu supu iz vrećice od gljiva (posebno je dobro koristiti od varganja ili lisičarki zbog arome).
Pripremljenu smjesu od gotove supe nasuti u šampinjone koji su popustili saft.
Smanjiti vatru na najmanje i miješati. Po potrebi doliti vode ili posoliti.
Vremenski dinstati prema upustvu sa kesice od supe.
Špagete složiti u tanjir i preliti sa pripremljenim sosom i šampinjonima.
Ukrasiti po želji.