Mljeveno meso nadjeveno gljivama


600g
mljevenog mesa nemasne junetine dva
dvije
zemičke dobro ocijeđene
malo
soli
malo
bibera
Nadjev
300g
gljiva (šampinjoni ili bukovače)
četiri
jaja
dvije
glavice crvenog luka
pet
kašika ulja
tri
čehna bijelog luka
malo
soli
malo
bibera
malo
peršunova lista
 

Način pripreme

Mljeveno meso, zemičke namočene u mlijeku i dobro cijeđene, jaja, so i biber dobro umijesite u glatku masu.

Masu razvaljajte u oblik kvadrata na radnoj površini posutoj prezlom.

Nadjev:
Crveni luk isjeckan ispržite na ulju.
Dodajte gljive (šampinjone ili bukovače) izrezane na tanke kriške, bijeli luk, so, biber, peršun i sve pržite dok se ukuha tečnost koji su gljive pustile.

Dodajte četiri razmućena jajeta i pržite dok se jaja stisnu.
Nadjev ohladite.

Nadjenite pripremljenim nadjevom i uvijte u roladu.

Roladu stavite u nauljen pleh.
Pecite na srednjoj vatri temperaturi oko180°C oko jedan sat.

Za vrijeme pečenja povremeno prelijevajte sokom od pečenja.

Roladu pažljivo izvadite i dobro ohladite.

Na dugački oval stavite roladu.
Ukrasite je po želji.
Za ukrašavanje možete korisiti majonezu, listove zelene salate, listoce celera, list peršuna, taratar umak, rotkvice, kisele krastavce.

Možete poslužiti uz sitniji pečeni krompir.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »