ČOKOLADNA PANNA COTTA


Sastojci (2 osobe):
  • 1/2 čaše slatkog vrhnja
  • 1/4 čaše mlijeka
  • 60 gr tamne čokolade
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica (puna) želatine
  • 1 žlica vrele vode (za želatinu)
Za dekoraciju:
  • voće prema izboru
  • 50 gr čokolade
  • 1 žlica ulja
Priprema:
  1. U posudi na laganoj vatri otopiti šećer, tamnu čokoladu vrhnje i mlijeko.
  2. Kada se čokolada otopi (smjesa ne smije prokuhati) dodati želatinu koju ste prethodno otoplili u vreloj vodi.
  3. Lagano promiješati smjesu, staviti je u kalup prema izboru i ostaviti u hladnjaku da se stvrdne.
  4. Ukrasiti sa voćem po izboru i čokoladom koju ste prethodno otopili zajedno sa žlicom ulja na laganoj vatri.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »