KRASTAVCI KISELJENI NA SUNCU


Sastojci
-krastavci i to oni veći naravno, koji nisu prikladni za zimnicu
-sirce, voda ( omjer 3:1), dakle ja uzmem 1 čašicu od kiselog vrhnja  sirćeta  i 3 takve čašice vode), dakle to je čašica od dva decilitra
-sol, malo šećera
-veća staklenka ili boca, ja koristim onu od 2,5 litara
Priprema
Krastavce operite, razrežite na nekoliko mjesta, da bi se mogli jednolično ukiseliti. Dakle odrežite gornji dio krastavca, a zatim ih prorežite i sa strane na dva-tri mjesta.
Napravite naljev od sireta, vode, soli i šećera. Složite krastavce u staklenku, prelijte naljevom, zavežite celofanom, te ga ostavite na suncu nekoliko dana. Kada postanu pomalo žućkasti gotovi su.
Posluživanje
Fino se slažu sa svim i svačim, vi odaberite… neki fini sendvič, ali i uz ručak, večeru, doručak, nikad ih dosta…. dobar tek!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »