NAJBOLJI NAČIN PRIPREME PARADAJZ-PAPRIKE ZA ZIMNICU IKAD!OVAKO IH PRIPREMAM NIZ GODINA I ZNAM DA ĆE SE I VAMA SVIDJETI!


Sastojci
Potrebno je:
6 -8 kg paradajiz paprika
Za barenje:
4 l vode
1l  4% sirćetne kiseline
250 gr šećera
250 gr soli
5 dcl ulja
1 kesica bibera u zrnu
Potrebno je još:
količina po želji seckani beli luk i seckani sveži peršunov list
Priprema
1.
Paprikama nožem odseći drškicu pa ih oprati dobro ocediti i čačkačicom izbušiti na par mesta.
2.
U posudu staviti vodu. sirće, ulje, šećer, so, biber i staviti na vatru da se kuva. Kad proključa dodati paprika onoliko da prekriju površinu suda i kuvati paprike samo da voda baci 2-3 ključa. Paprikevaditi rešetkastom kašikom, stavljati u drugi sud. Odmah u vodu za paprike dodati sledeću turu paprika i dok se one malo ne obare, mi prvu barenu turu paprika koju smo izvadili u posudu redjamo u tegle, blago pritiskamo da se lepo slože, a svaki red posipamo seckanim belim lukom i prešunom.
Kad napunimo 2- 3 tegle, pritisnemo paprike sa plastičnom rešetkom i napunimo tegle sa vrelim presolcem i zatvorimo odmah tegle metalnim zatvaračem. ( bitno je da kada punimo tegle sa tečnošću u kojoj se barile paprike ključa i sa tako vrelim preliti paprike i odmah zatvoriti). Tako uraditi sa svim paprikama.Tegle prekriti sa stoljnjakom, i ostaviti tako da se ohlade.
3.
Ako niste sigurni da vam zatvarači nisu dobro zatvorili tegle, tegle poredjajte u pleh iz rerne, rernu uključite na 100 stepeni, da tegle tako stoje 1 sat, rernu isključiti i ostaviti tegle da se u rerni ohlade. To je pasterizacija 

Share this

Related Posts

:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
:-?
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
$-)
(y)
(f)
x-)
(k)
(h)
cheer