900 g bijela cokolada
125 g kokos
1/4 kašike soli
3 kašike smeđi šećer
175 g brašna
6 kašika maslac
Fil:
3 jaja
150 gr šećera
3 kašike brašna
150 ml limunovog soka
1 kašika šećera u prahu za posipanje
Priprema:
- Zagrijte rernu na 250 °C.
- Maslacem premažite kvadratni pleh dimenzija 21 cm i obložite pergament papirom.
- Brašno, sol i smeđi šećer izmiksajte u jednoj posudi, pa dodajte maslac.
- Izmiksajte, pa umiješajte kokos i bijelu čokoladu
- Ujednačenu smjesu rasporedite u pripremljeni pleh i pecite 18-20 minuta.
- Izvadite iz rerne i smanjite temperaturu na 150 °C.
- Da biste napravili fil umutite jaja i šećer u jednoj posudi, pa umiješajte brašno.
- Pažljivo umiješajte limunov sok, bez naglog miješanja.
- Stavite fil na koru i i vratite 15 minuta u rernu.
- Kada se ohladi, izrežite na kocke i poslužite.