Sastojci:
3 jaja,
120 g bijele ili crne čokolade,
120 g krem-sira
3 jaja,
120 g bijele ili crne čokolade,
120 g krem-sira
Priprema:
Najprije uključite pećnicu da se zagrije na 170 °C.
Čokoladu otopite na pari, dodajte krem-sir i sve pomiješajte. Maknite smjesu s pare i umiješajte tri žumanjka.
Najprije uključite pećnicu da se zagrije na 170 °C.
Čokoladu otopite na pari, dodajte krem-sir i sve pomiješajte. Maknite smjesu s pare i umiješajte tri žumanjka.
Od bjelanjaka umutite čvrst snijeg, a zatim trećinu dodajte smjesi čokolade i sira te pažljivo zamiješajte da se sjedini.
Ponovite postupak još dva puta dok ne potrošite sav snijeg od bjelanjaka.
Ponovite postupak još dva puta dok ne potrošite sav snijeg od bjelanjaka.
Kalup za pečenje obložite masnim papirom i izlijte smjesu. Kalup stavite na lim za pečenje u koji ste prethodno ulili vruću vodu i pecite na 170 °C 15 minuta, a zatim još 15 na 160 °C.
Kada je kolač gotov, pećnicu isključite, ali kolač još nemojte vaditi iz pećnice 15 minuta.
Rashladite ga prije posluživanja i posipajte šećerom u prahu.
Kada je kolač gotov, pećnicu isključite, ali kolač još nemojte vaditi iz pećnice 15 minuta.
Rashladite ga prije posluživanja i posipajte šećerom u prahu.